Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑCROSS COUNTRYΣτο Παρίσι μέσω Λασιθίου;

Στο Παρίσι μέσω Λασιθίου;

Πόσο θα επηρεάσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα την πιθανότητα να κερδίσουμε μια θέση στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Η κούρσα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι συνεχίζεται με την χώρα μας να χάνει διαρκώς έδαφος στην διεκδίκηση μιας θέσης, Η χώρα μας βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 36η θέση στους άνδρες, με 157 βαθμούς και στην 29η θέση στις γυναίκες με 236 βαθμούς.

Πόσο όμως μπορεί να επηρεάσουν την πρόκρισή μας στο Παρίσι οι βαθμοί που θα λάβουν αθλητές και αθλήτριες αυτό το Σαββατοκύριακο στο Λασίθι;

Η μέχρι στιγμής βαθμολογία στους άνδρες, με την χώρα μας να βρίσκεται στην 36η θέση

Η απόσταση μας από την πολυπόθητη 19η θέση απέχει αυτή την στιγμή 395 βαθμούς για τους άνδρες και 251 βαθμούς για τις γυναίκες. Δεδομένου όμως ότι οι περισσότερες χώρες ήδη έχουν διοργανώσει τα εθνικά τους πρωταθλήματα, οι βαθμοί που θα πάρει η χώρα μας, ή καλύτερα οι αθλητές της, από το εθνικό της πρωτάθλημα αυτό το Σαββατοκύριακο, μπορούν να φτάσουν έως και τους 390 βαθμούς σε άνδρες και γυναίκες. Η χώρα μας μπορεί να φτάσει ακόμη και στους 547 βαθμούς στους άνδρες, βαθμοί που αντιστοιχούν στην 19η θέση στους άνδρες και στους 626 βαθμούς στις γυναίκες , βαθμοί που αντιστοιχούν στην 15η θέση!

Η μέχρι στιγμής βαθμολογία στις γυναίκες, με την χώρα μας να βρίσκεται στην 29η θέση

Τι πρέπει να συμβεί όμως για να μπορέσει η χώρα μας να πάρει αυτούς τους 390 βαθμούς; Η απάντηση είναι πως θα πρέπει στις πρώτες τρεις θέσεις να τερματίσουν οι αθλητές που συνέβαλαν στην συγκομιδή της μέχρι στιγμής βαθμολογίας. Η λανθασμένη τακτική να χρησιμοποιηθούν μόνο δύο αθλητές κ αθλήτριες στις διεθνείς αποστολές, έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον μεγάλη πιθανότητα πολλοί από τους βαθμούς να διασκορπιστούν και να χαθούν τελικά άδικα.

Οι βαθμοί που παίρνουν οι αθλητές για την συμμετοχή τους στο εθνικό πρωτάθλημα XCO, είναι 100 για τον πρώτο/η, 90 για τον δεύτερο/η και 70, 60, 50, 40, 30, 20, 10 και 5 για τους υπόλοιπους στην πρώτη δεκάδα και για την συμμετοχή τους στο εθνικό πρωτάθλημα του XCC 50 για τον πρώτο/πρώτη, και 45, 35, 30, 25, 20, 15, 10, 5 και 2, για τους υπόλοιπους στην πρώτη δεκάδα.

Οι αθλητές και αθλήτριες που συνέβαλαν στην μέχρι τώρα βαθμολογία της χώρας μας

Και ενώ στην κατηγορία των Ανδρών, οι αγώνες είναι σίγουρο πως θα γίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Λασίθι, στην κατηγορία των Γυναικών υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί το εξής τραγελαφικό. Να λάβουν μέρος λιγότερες από 8 γυναίκες στον αγώνα, κάτι που αυτόματα θα σημαίνει πως ο αγώνας των Γυναικών και των Νεανίδων θα θεωρηθεί άκυρος για το Εθνικό πρωτάθλημα και έτσι οι αθλήτριες να μην πάρουν βαθμούς εντός συνόρων, όμως να βαθμολογηθούν από την UCI!

Η ΕΟΠ θα πρέπει σίγουρα να επανεξετάσει, την επόμενη χρονιά, τον κανονισμό με τον οποίο ουσιαστικά τιμωρεί τους αθλητές και τις αθλήτριες που συνεχίζουν να προσπαθούν. Όπως ακριβώς η ίδια αποζητά, ως εθνική ομοσπονδία, βαθμούς σε απομακρυσμένους αγώνες όπως στην Ανατολική Τουρκία, θα πρέπει να δώσει την ικανοποίηση στους αθλητές που αγωνίζονται σε απομακρυσμένα σημεία της χώρας μας, όπως πρόσφατα έγινε στον αγώνα του Κυπέλλου στην Λέρο, να λαμβάνουν την βαθμολογία που δίκαια κέρδισαν.

Την Δευτέρα κιόλας θα πρέπει να αποφασίσουν οι αρμόδιοι, εάν θα συνεχίσουν την προσπάθεια της διεκδίκησης μιας θέσης στο Παρίσι, με μια ανανεωμένη όμως στρατηγική αυτή την φορά, αφού η μέχρι στιγμής προσπάθεια φαίνεται πως έχει πάρα πολλά κενά. Απόδειξη είναι πως η γειτονική Τουρκία, η οποία έχει και αυτή το εθνικό της πρωτάθλημα αυτό το Σαββατοκύριακο στην Γιάλοβα, με το ίδιο ή ίσως και χαμηλότερο αθλητικό δυναμικό, βρίσκεται εννέα θέσεις ψηλότερα από την χώρα μας στους άνδρες και μόνο δύο θέσεις πίσω της, στις γυναίκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
- Advertisment -spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ